Dnes je 30. 09. 2024
svátek má Jeroným

V Boru schválili rozpočet

Archiv

V příštím roce může město počítat s příjmy ve výši 172 miliony 624 tisíce korun a stejné by měly být také výdaje. Na investiční akce připravované odborem rozvoje města  je určeno 10 milionů 800 tisíc korun. Z  rozpočtového výhledu na léta 2010 až 2014 je zřejmé, že investice by měly být vyšší až v roce 2012,  poněvadž město musí splácet úvěry.
Diskusi podnítil dopis určený zastupitelům, v němž si vzal zastupitel JUDr. František Novosad (SNK ED – Nový Nový Bor), na mušku starostu Nového Boru Jindřicha Mareše a zpochybnil jeho působení v čele vedení města. Autor dopisu zastává názor,  že se v řízení města po zvolení  Jindřicha Mareše do funkce starosty  mnoho nezměnilo, starosta problémy neřeší, ale medializuje je a očerňuje tak město i městský úřad. Na jednání zastupitelstva se starosty zastali přítomní  členové Sboru dobrovolných hasičů v Novém Boru, vystoupením jej podpořil podnikatel Radek Stehlík. Oživení do sálu vnesl, když s poznámkou „Můžeme si to rozdat“ předal  znechucenému Františku Novosadovi boxerské rukavice. 
 Zveřejnění dopisu v regionálním tisku pobouřilo zastupitele a radního Petra Kaplánka (SOS):  „Dle mého názoru je za tím snaha pana Novosada uchopit kormidlo moci. Zlí jazykové říkají, že za vlády paní Silné šéfoval pan Novosad za účasti pana tajemníka,“  zaznělo v úvodu jeho diskusního příspěvku. „Neměl jsem a nemám osobní ambice, abych řídil město. Mám svých starostí dost. Myslím, že to pod panem Marešem nefunguje,“ reagoval na toto nařčení v závěrečné diskusi František Novosad.
 Zastupitel Petr Kaplánek vysvětlil, proč hlasoval pro odvolání bývalé starostky a zdůraznil, že současná koalice plní, co slíbila. Jeho slova doložil zastupitel Michal Vlasák (ODS) citováním jednotlivých bodů koaliční smlouvy a tím, jak jsou naplňované. Do diskuse vstoupil rovněž zastupitel Libor Fafala (SNK ED – Nový Nový Bor)  „Nejlepším starostou byl Radek Nastič. Škoda, že to tak dopadlo. A  nejlepším tajemníkem  Antonín Metál,“ shrnul lapidárně své zkušenosti s vedením města a úřadu za dobu svého působení v zastupitelstvu a podotkl: „Pan Stehlík by si měl zamést před vlastním prahem.“ 
Místostarosta Stanislav Valdman (ČSSD) podtrhl koaliční vedení města. „My působíme v koalici s ODS. Nemám důvod se na starostu dívat špatně. Není pravda, že by vedení města nefungovalo.“  Připustil pochybení, která odhaluje také probíhající personální audit,  ale ubezpečil přítomné, že je vedení města řeší.
Navzdory výše uvedenému projednali zastupitelé v krátkém čase všechny body programu a po půldruhé hodině se rozcházeli s přáním spokojených svátků.