Taneční festival u Máchova jezera vytvořil návštěvnický rekord

Verze pro tisk |

Taneční festival Mácháč 2009, který skončil dnes v Doksech na Českolipsku, vytvořil nový návštěvnický rekord. Přijelo na něj, jak pořadatelé očekávali, přes 10.000 lidí.

Největší zájem byl o vystoupení nizozemského dýdžeje Ferryho Corstena a Paula Oakenfolda, oficiálního dýdžeje turné zpěvačky Madonny, kteří přišli na řadu až v samotném závěru šestnáctihodinového tanečního maratonu. ČTK to dnes řekl za pořadatele Aleš Povr.

"Byla to velmi podařená akce, padám už ale únavou," napsal na webu v 05:00 hodin ráno jeden z účastníků. Také pořadatelé hodnotí festival jako dosud nejzdařilejší, a to nejen kvůli špičkovému obsazení, ale i kvůli počasí, vloni show totiž úplně pokazil silný liják.

Taneční festival se odehrál na pláži Klůček, dýdžejové obsadili čtyři scény. Ta největší měla 30 krát 18 metrů a 70 dělníků ho stavělo čtyři dny. Mimo světových zástupců taneční hudby, jakými jsou Aly & Fila, Roger Shah & Chris Jones, Kyau & Albert a Jesse Voorn, měli na festivalu místo i dva nejlepší pražské kluby Mecca a Duplex. Pětihodinový set odehrála legenda české taneční scény - dýdžej Tráva.

Zvláštní dozor nad akcí měli policisté, zaměřili se na to, aby zabránili vloupání, kapesním krádežím, užívání drog a aby opilci nebyli za volantem. V noci na sobotu zadrželi tři cizince, kteří se vloupali do recepce rekreačního zařízení a chtěli tam ukrást kolo v hodnotě 90.000 korun. To se jim nepodařilo, ale stihli na něm způsobit vysokou škodu.

Policisté také zkontrolovali 270 aut, za 20 přestupků rozdali blokové pokuty za 11.000 korun. Šestkrát narazili na alkohol za volantem a v pěti případech na držení drog. "Čtyři případy se budou řešit jako trestný čin," řekl mluvčí českolipské policie Roman Bradáč. Bezpečnostní opatření skončí až v pondělí ráno.

Nahoru