Dnes je 17. 09. 2024
svátek má Naděžda

12. ročník MTB Maraton Bohemie se blíží

Za necelé dva týdny v neděli 21. dubna uspořádá cyklistický oddíl Bohemie Nový Bor už 12. ročník maratonu horských kol s názvem MTB Bohemie Maraton 2013. Dlouhá zima je doufejme za námi a předposlední dubnovou neděli se určitě dočkáme na tradiční trati konečně vytouženého jarního počasí.

Centrum závodu je opět, jako už po několikáté, v Radvanci. Kancelář závodu, místo startu a cíle je v blízkosti restaurace U Mlejna a místního obecního úřadu.
Start hlavního závodu je přesně ve 12 hodin a na závodníky čeká obvyklá trasa délky 45 km, vedoucí krásnými lesními úseky. Jede se přes údolí Samoty, kolem Cvikova, míjí se majestátní Ortel, dále přes Svitavu, údolím potoka Svitávky, lesním prostorem přes Lasvice až na dohled zákupskému zámku. Trať se pak otáčí zpět a vede přes Nový a Starý Šidlov k Záhořínu, stoupá směrem ke Slavíčku, přes sedlo kolem záhořínské kaple sjíždí ke Sloupu a okolo Maxova zavede jezdce přes poslední stoupání kolem Strážného vrcholu zpět na začátek údolí Samoty. Poté oblíbeným technickým singltrackem do cíle v centru Radvance. Trasu tvoří z 80 % lesní a polní cesty, zbytek je po pevných a zpevněných cestách. Profil je středně obtížný, mírně kopcovitý, ale svojí délkou není nijak extrémní. Loni absolvovali nejlepší závodníci tuto trať v čase pod dvě hodiny, takže ani bikeři po dlouhé zimě v průměrnější kondici se nemusí obávat nějaké extrémní zátěže. 

Závod, který je zařazen stejně jako loni do seriálu závodů Haven Amulet MTB cup, uspokojí samozřejmě i mladší závodníky. Pro žákovské kategorie a kategorie kadetů je připravena zkrácená, zhruba 14 kilometrů dlouhá varianta trati. Pro úplně nejmenší děti do 10 let je připraven dětský závod na jednoduchém okruhu po cestičkách v parku, přímo v areálu.
Pro nedočkavé zájemce je už tuto neděli 14. 4. připravená pohodová vyjížďka po trase závodu. Sraz je v 10.00 v Radvanci a tempo bude nastoleno velmi mírné až výletní.

Vice podrobných a aktuálních informací naleznete přímo na webu závodu bohemie.bikebase.cz nebo na facebooku.
 

12. ročník MTB Maraton Bohemie se blíží
12. ročník MTB Maraton Bohemie se blíží
12. ročník MTB Maraton Bohemie se blíží
12. ročník MTB Maraton Bohemie se blíží