Dnes je 30. 09. 2024
svátek má Jeroným

Senioři si rozumějí s internetem

Archiv

„Vypracovali jsme vlastní projekt orientovaný na výpočetní techniku pro naše domy s pečovatelskou službou, podali žádost a uspěli,“ uvedl Daniel Nerad, ředitel organizace Sociální služby města Nový Bor. „Peníze nám umožní, abychom připojili na internet další počítače ve společných prostorách DPS. Zájemce – začátečníky seznámí se základními uživatelskými znalostmi náš pracovník.“
Mezi internetové uživatele patří řada obyvatel DPS již nyní. Internet se pro ně stává důležitou složkou komunikace s jejich blízkými, kteří často nemohou své rodiče, nebo prarodiče z časových či jiných důvodů pravidelně navštěvovat. „Postupem času  dochází u seniorů ke změnám v hodnotové orientaci a potřeb, či představ, jak by chtěli  trávit svůj volný čas,“ upozorňuje Daniel Nerad. Důležitou roli hraje, aby se naučili něčemu novému, na co mohou soustředit svůj zájem. Realizace projektu přispěje k rozšíření volnočasových aktivit seniorů žijících v domech s pečovatelskou služba. „S  ohledem na věk či zdravotní postižení omezující pohybové schopnosti pociťují někteří naši klienti společenskou izolaci. Prevencí mimo jiné je také zlepšení přístupu k informacím,“ zdůvodňuje ředitel, proč organizace Sociální služby města Nový Bor usiluje o to, aby si s internetem rozumělo co nejvíce seniorů žijících v DPS.
Počítače s kompletním vybavením a finanční příspěvek budou vedení organizace Společenské služby města Nový Bor předané během měsíce.