Dnes je 02. 10. 2024
svátek má Olívie,Oliver

Rada kraje schválila dva investiční záměry českolipské nemocnice

Archiv

Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa předložila investiční záměr na rekonstrukci centrálního příjmu. Nezbytnost rekonstrukce centrálního příjmu je zdůvodňován jeho nevyhovujícím stavebním uspořádáním, které neumožňuje plynule navazující vyšetření, resp. ošetření pacientů a jejich případné předání do péče jednotlivých oddělení nemocnice.


 Zcela nedostačující se jeví prostory pro manipulaci s pacienty, které neumožňují zajistit požadovanou intimitu. Stejně nedostatečné jsou shledány i prostory čekárny. Společně s rekonstrukcí centrálního příjmu je třeba řešit přístrojové vybavení, které je nedostatečné a neodpovídá požadavkům moderního pojetí současné medicíny. Rekonstrukcí je sledováno vedle modernizace centrálního příjmu i zajištění nižší spotřeby živé práce, zefektivnění činnosti, zvýšení kvality péče o pacienty a minimalizace prostojů s cílem snížit riziko z prodlení. Přípravné práce jsou plánovány na období březen – červenec 2004, vlastní realizace akce je plánována na období srpen – prosinec 2004. Předpokládané náklady spojené s rekonstrukcí centrálního příjmu vyčíslila nemocnice na 22 milionů Kč.


Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa předložila i investiční záměr na pořízení laparoskopické věže, což je komplex zařízení, který slouží především k provádění laparoskopických operací v oblasti břišní dutiny, a to zejména operací kýly, slepého střeva a žlučníku. Stávající laparoskopický komplex je v nemocnici provozován od roku 1992 s tím, že jeho pomocí  bylo dosud provedeno celkem 2300 operací. Vzhledem k časté poruchovosti, nespolehlivosti a nákladnosti oprav přijalo vedení nemocnice záměr spočívající v pořízení nového laparoskopického komplexu. Tímto je současně sledováno zvýšení úrovně bezpečnosti a kvality poskytované péče v českolipské nemocnici.