Dnes je 30. 09. 2024
svátek má Jeroným

Parádní skatepark otevírají v Novém Boru

Archiv

„Do skateparku vložilo město celkem 1 milion 350 tisíc korun.  Čas prokáže, že vybudování  malého sportoviště byla dobrá investice, protože právě tato zařízení  odvádějí mládež od drog a kriminálních činů,“ je přesvědčený starosta města Jindřich Mareš, který stál u zrodu parádního skateparku a jenž přivedl jeho  vybudování přivedl ke zdárnému konci. Zdůvodňuje tak nepřímo, proč skatepark  prosazovala i protidrogová komise a proč jeho potřeba vyplynula i z Komunitního plánu sociálních služeb Novoborska.  Děkuje všem,  kteří jej při prosazování  skateparku podpopořili – od zastupitelů, městské policie až po tiskovou mluvčí  OŘ  Policie ČR Česká Lípa Ivu Balákovou, která přijela na jednání zastupitelstva, aby  vyvrátila názory spojující skateparky s nekalými živly.


„Celosvětové zkušenosti   potvrzují, že skateparky jsou jednou z cest, jak předcházet kriminalitě dětí a mládeže, poněvadž nabízejí zajímavou možnost využití volného času. V centrech měst jsou budované záměrně jako dobrá motivace pro mladé lidí, kterým je vlastní zdravý exhibicionismus a soutěživost,“ vyzdvihla přínos skateparků.  Starostarosta děkuje i dodavatelským firmám Park Pilot – ramps a Strabag, které dokázaly v krátkém čase proměnit  projet skateparku v realitu. A jaká je skutečnost?  Bytelné překážky, jejich kostry tvoří žebra z dřevěných trámů, povrchy jsou z vodovzdorné překližky vyrobené z finské břízy. Výborné zvukově izolační vlastnosti mají bočnice a zadní stěny překážek zabedněné silnými mikroštěpovými deskami.
„Za náš skatepark se nemusíme stydět, ostatně kdo chce, ať se přijede v sobotu  přesvědčit na vlastní oči,“  zve do Nového Boru Jindřich Mareš. „Program začíná ve dvě odpoledne a je tak nabitý a atraktivní, že si návštěvníci přijdou na své.“