Dnes je 30. 09. 2024
svátek má Jeroným

Odkrojí si porci z medvěda?

Archiv

„Požádali jsme poslance Cyrila Zapletala (ČSSD) a Juraje Ranince (ODS), aby podpořili naše úsilí o získání dotace na rekonstrukci objektu mateřské školy v Žižkově ulici. Žádost o finanční podporu ze státního rozpočtu jsme již zaslali na ministerstvo financí,“ sděluje  místostarosta Nového Boru Stanislav Valdman a připomíná:  „Naposledy jsme přímo ze státního rozpočtu získali dotace na rekonstrukce základních škol na náměstí Míru a U Lesa.“ 
Město Nový Bor je zřizovatelem mateřské školy Klíček, která sídlí ve čtyřech samostatných objektech. Nedostatek míst ve školce vedl  Novoborské k tomu, aby pro potřeby mateřské školy nechali zrekonstruovat část jedné z budov ZŠ v Arnultovících, a tak letos v září přibylo MŠ Klíček další detašované pracoviště.
Před dvěma lety zastupitelstvo schválilo,  aby město postupně rekonstruovalo a modernizovalo objekty MŠ v ulicích Svojsíkova, Palackého a Žižkova. Záměrem města také bylo využít pro potřeby MŠ internátní budovu v Kalinově ulici, kterou město získalo bezúplatně od Libereckého kraje. Potřebám MŠ by měla sloužit i vila v Kalinově ulici. Tento objekt si město od Libereckého kraje musí však koupit.
Celkové náklady na rekonstrukci budovy MŠ Pohádka v Žižkově ulici přesahují 12 milionů korun. „Pokud se nám podaří získat dotaci, na rekonstrukci objektu se budeme finančně spolupodílet a školka v  Žižkově ulici  bude zrekonstruovaná v příštím roce,“  předpokládá Stanislav Valdman.