Dnes je 03. 10. 2024
svátek má Bohumil

Někdo nemá rád houbaře

Archiv

"Motorista nechal stát svůj vůz na zakázaném místě. Do lesa šel na houby," dodala mluvčí policie Baláková.


Od octavie se čtyřiatřicetiletý muž vzdálil ve středu ve 14:00 a vrátil se za hodinu a půl. Z jeho auta zbyla ruina - mělo kromě jiného prosekanou střechu, kapotu i blatníky, propíchané gumy a rozmlácenou karoserii.


"Motiv zatím neznáme. V žádném případě ale nemůžeme tvrdit, že by vzal do svých rukou pochybnou spravedlnost nějaký ochránce přírody," upozornila Baláková.


V minulých letech policisté vyšetřovali případy, kdy například v okolí Máchova parkovali řidiči v lese na zakázaných místech a někdo jim propíchal pneumatiky. S podobně zničeným vozem se však ještě nesetkali. Ludvík Řičář z krajského inspektorátu Lesů České republiky vyloučil, že by octavii mohl zdemolovat rozzuřený lesník.


"Okamžitě by přišel o místo," prohlásil Řičář.


Zničení auta považuje za odsouzeníhodné. Na druhé straně však upozornil na velké nebezpečí, jež kvůli špatně postaveným vozům hrozí lesům a lidem v nich. Pokud by totiž hořelo, bránila by bezohledně zaparkovaná auta v jízdě hasičům. Kdyby se zranili dřevorubci, měla by sanitka problémy včas se k nim dostat.


"Motoristé často stojí nejen na lesních cestách, ale také na jejich začátku před závorami. I tam ovšem blokují průjezd," dodal Řičář.