Dnes je 30. 09. 2024
svátek má Jeroným

23/2021

Deník „předtáčím“ už ve čtvrtek, protože o víkendu mě čeká Všudybud a snad aspoň jeden den a jedna noc na vodě.

Silničáři se už zase pustili do práce. Do Turnova, kde trávím většinou jednu noc v týdnu, se mi podle mapy nabízí dobrých šest cest. Po té nejrychlejší se to dá bez porušování pravidel stihnout za 52 minut. Realita je však úplně někde jinde.

Po hlavní trase mě čeká buď kličkování mezi paneláky v Ploužnici nebo objížďka se semaforem v místě, kde by v pohodě projela dvě auta proti sobě. Do toho ten dobranovský most Přímo z Oken jsem většinou jezdil přes Bakov. Nejprve se uzavřela cesta od Bělé a nyní i přes Bítouchov. Nezbývá, než to vzít přes Kosmonosy. Což je samozřejmě lahůdka, když se trefíte do výměny směn.

Do toho všeho se zhoršuje situace i v samotné Lípě. Jen vyjet z města je občas o litr benzínu. A to se chystá uzavření dalších úseků silnic. Loni jsem psal o novodobém obléhání města, letos to zřejmě nebude jiné.

Kultura

Informace o prvním dnu Všudybudu přinesu během týdne. Nejraději formou podcastu. Pokud ukecám přítelkyni. Vy si zatím můžete poslechnout informace o dalším festivalu – o Baraban Festu. Zde najdete přímý odkaz na rozhovor s Michalem Stránským.

Všichni podcasteři nyní ve svých pořadech vyzývají k hlasování o podcast roku. Mně to přijde trochu zbytečné, ale kdyby mi někdo chtěl udělat radost, tak klidně může. Odkaz je zde. Hlasovat se dá, myslím, do sedmého června.

Pro zajímavost uvádím své nejoblíbenější podcasty. Třeba někoho inspiruji.

Bez udání pořadí:

Angličan

Studio N

Insider

Dvě minuty

Čermák Staněk Comedy

Historie českého zločinu

3v1

Topol Show

Kudy běží zajíc

Příběhy 20. století

MMA letem světem

Podcast i-novin

V i-novinách nám postupně nabíhá funkce Program, která takřka rok zela prázdnotou. Snad se stane opět vašim pomocníkem při vybírání programu na večer. Postupně tam zadáváme programy na červenec. Hodně se toho však rozbíhá už nyní v červnu. Organizátoři, neváhejte mě kontaktovat, rád pomůžu s propagací, ať formou tiskové zprávy, tak třeba krátkého podcastu.

Foto v perexu je z výstupu na Břístevskou hůru. Dopřál jsem si dva peakpointy, byť nejsou v naší výzvě.

Neměl bych zapomínat na pravidelnou rubriku: video týdne. Českou Lípou minulou sobotu profrčel poslanec Volný. A přiznám se, že já mu v jeho činnosti fandím. Bude jen dobře, když se pomatenci rozdělí do více táborů. Je větší šance, že jich pak v parlamentu bude méně. Samozřejmě to ale nemusí vyjít a já se budu divit.