Dnes je 30. 09. 2024
svátek má Jeroným

21/2021

Kultura se rychle rozbíhá, byť s omezeními, které nás asi budou trápit ještě pár měsíců.

Kdybych mohl, tak už teď se těším na Rozára fest 49, který proběhne 12. června v Zahrádkách. Domácí Czech Out si jako hosty pozvali Papír Sklo Plasty a Banworks. Tři moje srdcovky na trase do práce. Jenže ten den slaví padesátiny hned čtyři mé kamarádky. Bohužel na úplně jiném místě. Ale vy se těšit můžete.

Naladit vás může třeba podcast s Petrem Sládkem o nové desce Banworks.

Ze Všudybudu bych si mohl užít aspoň páteční večer. Protože první červnový víkend pro změnu kamarádi chystají vodu. Více, ba dokonce nejvíce, se o Všudybudu dozvíte z podcastu, který jsme natočili společně s Jirkou Gottlieberem  (přímý odkaz je zde). Na první poslech se těším nejvíce na kapelu Madhouse Express. Pokud vás mrzí, že The Doors už nic nenatočí, tak nemusíte smutnit.

Zde si můžete naposlouchat dopředu jejich poslední desku.

Seznam všech interpretů je zde.

V podcastu zazní, že v létě budou Všudybudy ještě dva.

Se svými novinkami chtějí na veřejnost i Optimici. Zahrají v pátek 28. května před Chotovickou hospodou. O jejich počinu v době krize jsem si povídal v tomto podcastu (opět přímý odkaz) s Ondrou Pourem a Klekím.

Než se nám rozběhne program v i-novinách, zvěte mě, nechte se zvát, pište, ať to fičí. Rád podpořím kohokoliv, kdo se pokusí lidi vrátit do normálu.

Já se minulý týden vrátil na trasu Svatojakubské cesty. S kolegyněmi jsme ušli padesát kilometrů na trase mezi Jaroměří a Horními Rybníky nad Náchodem. Nabízím aspoň pár fotografií pro náladu.

Jaroměř, jak jsem ji od hlavní silnice neznal

Tak už vím, kde se narodil Abrecht z Valdštejna

Kuks za námi

Bojkot ruské zmrzliny

Babiččino údolí

Z videí tohoto týdne mě zaujalo následující, které popisuje mimo jiné zaniklý tábor pod Bezdězem. Až mi to sevřelo srdce, neboť jsem tam zažil jednu super akci s bývalými žáky. Netušil jsem, že celý objekt skončil takto tragicky.

A ještě pár momentek z mého mobilu.

V pondělí 17. května jsme se v tomto školním roce poprvé sešli se všemi třídami.

Tento týden jsem zaznamenal fenomenální pedagogický úspěch: žák čtvrté třídy řekl rodičům, že by chtěl raději mikroskop než mobil.

Kdo není podepsaný na zdi za Goťákem, jakoby ani nebyl.